Pärnu vabatahtlikud jätsid Mbollet-Ba külla kauni koolimaja

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Sõprus jääb: Eesti vabatahtlikud, nende kohapealne parem käsi Piia Vilu ja Mbollet-Ba kooli ­õpetajad pärnakate maalitud seina ­taustal.
Sõprus jääb: Eesti vabatahtlikud, nende kohapealne parem käsi Piia Vilu ja Mbollet-Ba kooli ­õpetajad pärnakate maalitud seina ­taustal. Foto: Erakogu

Pindalalt Eestist ­neli korda väiksemast Gambia Vabariigist naasnud vabatahtlike näod on meie kalendritalves silmatorkavalt jumekad ja Punase Risti Pärnumaa seltsi sekretäri Hiie Lainela heledatesse juustesse punutud 350 afropatsi kuhjuvad kuklas nagu aafriklannal.

“Neid patse punusid kaks naist neli ja pool tundi. Nii valus oli, et mõtlesin: kui ma oleksin piinapingil, siis mis hetkel ma oleksin murdunud ja kõik ära rääkinud,” avaldas Lainela oma katsumuse kohta, mis töövõtetelt erines siinsetes juukslates kogetust.

Eesti Punase Risti liikmed – peale Lainela Merike Kukk, Kai Kunimägi ja Annika Saag – ja Pärnu Shalomi abikeskuse juhataja Anne Aas ja keskuse abiline Sergei Õitspuu ei lennanud kolmekuningapäeval turvalisest Pärnust üle 6000 kilomeetri kaugusele seiklema. Nad sõitsid andma panust külakooli arengusse seal, kus paljude õpilaste vanematele käib üle jõu isegi lapse lõuna eest maksmine. Gambia dalasitest ümberarvestatuna maksab lõunasöök alla paari eurosendi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles