"Aktuaalne Pärnumaal": Jutuks tuli volikogu

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Pärnu Postimehe ja Tre Raadio ühissaates “Aktuaalne Pärnumaal” rääkisid ajakirjanikud Regina Jaakson Tre Raadiost ja Kalev Vilgats Pärnu Postimehest ning volikogu teenistuse juhataja Urmas Salmu volikogust.
Pärnu Postimehe ja Tre Raadio ühissaates “Aktuaalne Pärnumaal” rääkisid ajakirjanikud Regina Jaakson Tre Raadiost ja Kalev Vilgats Pärnu Postimehest ning volikogu teenistuse juhataja Urmas Salmu volikogust. Foto: Urmas Luik

Pärnu Postimehe ja Tre Raadio ühissaates “Aktuaalne Pärnumaal” rääkisid ajakirjanikud Regina Jaakson Tre Raadiost ja Kalev Vilgats Pärnu Postimehest ning volikogu teenistuse juhataja Urmas Salmu volikogust. Peamiselt sellest, et volikogu ei jõudnud üksmeelele linnajuhtide palkade tõstmise suhtes. Vilgats arvas, et kellelgi koalitsioonist on isu täis heast ja rahulikust elust, mis on kestnud 2009. aastast, ja nüüd nähti poliitiliste linnajuhtide palkade kergitamise eelnõus võimalust proovida, kuidas on lood koalitsioonikaaslaste närvikavaga.

Ajakirjanik küsis, kas keegi mõtleb veidi enam kui poolteist aastat enne järgmisi kohalikke valimisi praeguse võimuliidu muutmisele. Küsimus jäi retooriliseks, sest Urmas Salmu piirdus tõdemisega, et Isamaa lõhkiolek palgatõusu puhul oli teada ja nii pidigi minema.

Salmu rääkis hea uudise, et pikemat aega renoveerimist ootav raekoda võetakse nüüd põhjalikult ette ja plaanitavate töödega tahetakse volikogu istungisaal, kus toimuvad tihti kontserdid, muuta ligipääsetavaks liikumispuudega inimestele.

Vilgatsi küsimuse peale, kas kiviaegsest käe tõstmisega hääletamisest jõutakse lõpuks elektroonseni, vastas Salmu, et bussijaama vastu planeeritud kunstihoonesse on kavandatud saal, kus volikogu saaks oma istungeid pidada, ja siis võetakse statsionaarse asemel kasutusele moodsam, portatiivne süsteem. Üldiselt jääb aga volikogu raekotta edasi.

Salmu kinnitas veel, et poliitiliste linnajuhtide palkadega on nüüd kõik ja rohkem see teema volikokku ei tule.

Tre Raadio ja Pärnu Postimehe ühissaade “Aktuaalne Pärnumaal” on järelkuulatav nii Pärnu Postimehe kui Tre Raadio kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles