Jääpurjetajad hakkavad Rootsis jahtima MMi ja EMi medaleid

Joel Kukk
Copy
Eeloleval nädalal kihutavad 17 riigi tippklassi roolimehed MMil ja EMil.
Eeloleval nädalal kihutavad 17 riigi tippklassi roolimehed MMil ja EMil. Foto: Erakogu

Esmaspäeval Kesk-Rootsis Orsasjöni järvel algavatel DN-klassi maailmameistrivõistlustel stardib 17 riigi 140 sportlast.

Poolast läheb võistlustulle 35, Saksamaalt 19, Švetsist 12, Rootsist ja Eestist kümme ja Venemaalt ning Soomest üheksa sportlast. Holland on esindatud kaheksa, Taani kuue, Läti nelja, Ungari, Austria ja Inglismaa kolme, Tšehhi kahe ja Prantsusmaa ühe roolimehega. Suure lombi tagant jõudsid Rootsi viis USA ja üks Kanada jääpurjetaja.

Eesti lipu all seilavad tiitlivõistlustel Mihkel Kosk ja Rasmus Maalinn Pärnust, Vaiko Vooremaa, Argo Vooremaa, Joonas Kiisler ja Toivo Ardemaa Haapsalust, Valdo Pärtel, Melvin Aasav ja Peeter Järvelaid Tallinnast ja Eigo Helimets Tartust.

2020. aasta maailma edetabeli tipus on poolakad Michal Burczynski, Karol Jablonski, Jarek Radzki ja ameerikane Ron Sherry, ainsa eestlasena mahub esikümnesse mullu EMi pronksi võitnud pärnakas Kosk. Neljakordne juunioride maailmameister Maalinn asub täiskasvanute pingereas 14. kohal.

Võistlusnädal Rootsis algab jääpurjetajatele MMi medalijahiga ja reedel ja laupäeval on kavas EM-regati sõidud.

Maailma edetabeli esimesed 38 pääsevad otse finaali, kuldlaevastiku ülejäänud tosin kohta selguvad kvalifikatsioonisõitudega.

Väärib meenutamist, et läinud aastal seilas toona 19aastane Maalinn ainsa eestlasena USAs MMil, kus kahes sõidus tuiskas teisena finišisse ja saavutas regati kokkuvõttes seitsmenda koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles