700-liitrine veemahuti osutus Sindile väikseks

Copy

Eile õhtust jäi torustikurikke tõttu veeta ligemale 4000 elanikuga Sindi linngi. Inimestele pakuti võimalust saada vett neljast mahutist, mis piirkonda laiali veetud. Jaotus osutus aga mõneti kummaliseks ja suurim veedefitsiit valitses just Sindis.

AS Pärnu Vesi teatas täna hommikul, et kuna tööde lõpetamise täpne aeg on teadmata, paigutatakse veepaagid nelja kohta: Paikusele Linnu tee ja Haigru tänava ristmikule, Coopi kaupluse juurde Pärnade puiesteel ja Pustuki tee 14. Sinti viidi üks paak lasteaia juurde Tööstuse tänavale.

Kui umbes 2000 elanikuga Paikusele, kus vesi oli ära osas asulast, viidi mitu mahutit, üks neist 6000-liitrine, siis Sindis, kus elab ligikaudu 4000 inimest ja kus ühestki kraanist vett ei tulnud, pidid elanikud leppima ühe 700-liitrise paagiga.

Sintlaste veevajadus osutus sellest mõneti suuremaks, näiteks sai pärastlõunal linna toodud teine 700-liitrine mahuti tühjaks umbes 20 minutiga. Kuna veetarbimisest üldjuhul ei pääse, osteti linna poed ja tankla gaasita veest pea tühjaks.

Mahutite kohaletoomise eest hoolitses Pärnu Vesi, mille tehnilise teeninduse juht Roman Vaba ütles, et enne vee kohaletoomist peeti nõu OÜ Sindi Veega. Nimelt asus rikkekoht Sindi Vee vastutusalal ja asula veega varustamise eest vastutab samuti see ettevõte. Nõnda küsitigi, kas Sindi linna oleks tarvis samuti suurt veemahutit, ja saadi eitav vastus.

Sindi Vee juhataja Ants Tormilind rääkis, et kuna firma arvestas rikke kõrvaldamise aega tegelikusest lühemana, ei soovitud tõepoolest suuremat mahutit. Tagantjärele tõdes ta, et tegu oli tõepoolest planeerimisveaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles