Galerii: Pärnus mälestati Vabadussõjas langenuid

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Alevi kalmistul tähistati Vabadussõja ausamba juures Vabadussõja relvarahu 92. aastapäeva.
Pärnu Alevi kalmistul tähistati Vabadussõja ausamba juures Vabadussõja relvarahu 92. aastapäeva. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Täna kell 10.30 tähistati Pärnu Alevi kalmistu Vabadussõja ausamba juures Vabadussõja relvarahu aastapäeva ning asetati hukkunud vabadusvõitlejate mälestuseks samba jalamile pärgasid.

Kõne pidas Pärnu Eliisabeti koguduse õpetaja Enn Auksmann, kes meenutas oma Vabadussõjas hukkunud vanavanaisa ning õnnistas kõiki kohalviibijaid. Kohal olid Lääne kaitseringkonna staabi tegevteenistujad, vabadusvõitlejate auks langetati pead.

Pärjad kandsid vabadussamba jalamile kohalike kaitseliitlaste ja Lääne kaitseringkonna ja linna- ning maavalitsuse esindajad.     

1920. aasta 3. jaanuaril kell 10.30 hakkas kehtima Eesti ja Nõukogude Venemaa vaheline vaherahu, mis tähistas Eesti täielikku võitu Vabadussõjas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles