Rasmus Maalinn alustas MM-regatti lootusrikkalt

Joel Kukk
Copy
Eesti koondise pesamuna, 20aastane pärnakas Rasmus Maalinn on avapäeva järel meie parimana seitsmendal kohal.
Eesti koondise pesamuna, 20aastane pärnakas Rasmus Maalinn on avapäeva järel meie parimana seitsmendal kohal. Foto: Erakogu

Rootsis Orsasjöni järvel alanud DN-klassi jääpurjetamise maailmameistrivõistlustel asub Pärnu jahtklubi lipu all seilav Rasmus Maalinn avapäeva järel Eesti parimana seitsmendal kohal.

Kahe sõiduga haaras liidripositsiooni Lukasz Zakrzewski Poolast, järgnevad Venemaa purjetaja Anton Didenko, poolakad Jarek Radzki, Adam Szczesny ja Wojciech Baranowski ning jänki Ron Sherry. Esikümnesse mahuvad veel Argo Vooremaa Haapsalust, Poola äss Tomasz Zakrzewski ja paljukordne Läti meister Madars Alvikis.

Maalinna klubikaaslane Mihkel Kosk on 12. Haapsalu purjetajad Vaiko Vooremaa ja Joonas Kiisler asuvad vastavalt 16. ja 21. kohal.

„Esimeses sõidus puhus mehiselt ja mul oli tükk tegemist, et nürivõitu rooliuisuga kelku taltsutada,“ rääkis Eesti koondise pesamuna, 20aastane Maalinn. „Olukord oli üsna hull, kartsin juba, et sõidan mõne konkurendi pilbasteks, aga õnneks midagi hullu ei juhtunud. MMi avasõidu 16. koht mõjus piltlikult öeldes külma dušina, kuid õnneks visatakse regati lõpus igal mehel halvim sõit maha. Teine sõit algas ülinapi tuulega, kuid teisel ringil hakkas äkki puhuma ligemale kümme meetrit sekundis. Olime sel hetkel kahe poolaka ja Ron Sherryga rivi ees. Sõiduvõidust jäi mul seekord karvavõrra puudu, poolakatele jäin alla, kuid Sherryst sain jagu. Kõige tähtsam on, et leidsin oma kelgule häälestuse, mis lubab võidelda kõrgete eesmäkide nimel.“

MM peaks kava kohaselt lõppema kolmapäeva õhtuks, neljapäeva ja reedel sõidetakse EMi medalitele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles