Video: Harri Kullas ja Jörgen-Matthias Talviku kihutasid Inglismaa mudamülkas

Märt Pilme
, reporter
Copy
Jörgen-Matthias Talviku tegi hooaja avastardi Inglismaal.
Jörgen-Matthias Talviku tegi hooaja avastardi Inglismaal. Foto: Jörgen-matthias Talviku/Facebook

Inglismaal Hawkstone Parki krossirajal toimus iga-aastane kõrgetasemeline rahvusvaheline motokrossivõistlus. Teiste seas tegid hooaja avastardi kohalikud krossiässad Harri Kullas ja Jörgen-Matthias Talviku.

Hommikusel treeningul üheksandat aega näidanud Kullas alustas esimest MX1 klassi sõitu hästi, kui püsis enamiku kihutamisest kolmandal kohal. Mõni ring enne lõppu möödus meie mehest Jeffrey Herlings ja Kullas lõpetas sõidu neljandana. Teises sõidus oli eestlane kuues. Kokkuvõttes tuli Kullas 33 punktiga neljandaks. Esikoha võttis 45 punktiga Herlings.

Talviku kihutas MX2 klassis. Treeningul oli pärnakas 12., ent avasõidus tegi 17aastane korraliku stardi ja kuulus pikka aega esikümnesse. Viimaks finišeeris ta 11ndana. Teine start õnnestus Talvikul taas hästi ja noormees püsis kogu sõidu esikümnes ja lõpetas kaheksandana. Kokkuvõttes oli pärnakas 23 silmaga üheksas. Esikoha teenis 40 punktiga Tom Vialle.

“Hooaeg algas positiivselt,” tunnistas Talviku oma fännilehel. “Päev ei alanud kvalifikatsioonis ideaalselt, aga minu vaatevinklist oli kõik uus: rada, motikas ja inimesed minu ümber. Keskendusin pigem raja õppimisele ja otsisin tsikli tunnetust.”

Nimelt liitus lõppenud hooajal Euroopa meistrivõistlustel EMX125 klassis neljanda koha saavutanud Talviku selleks aastaks Suurbritannia meeskonnaga ASA United Husqvarna.

“Esimeses sõidus polnud just parim start, aga suutsin agressiivselt kohti parandada ja tulin esimeselt ringilt esikümnes. Hoidsin fookust, kuna rada oli väga sopane ja soonde sõidetud. Lõpetasin 11. kohal ja see oli super algus: teadsin, et olen võimeline sõitma kiirete poistega koos,” rääkis Talviku. “Teise sõidu start oli juba väga hea ja esimeselt ringilt tulin kuuendana. Sõit oli juba palju parem ja stabiilsem. Suutsin lõpetada kaheksandana, mille üle oli mul väga hea meel.”

Nüüd analüüsib Talviku avavõistlust, et saavutada hea vorm Euroopa ja Briti meistrivõistluste avaetapiks. Enne tähtsaid mõõduvõtte stardib ta järgmisel nädalavahetusel kõrgetasemelisel kihutamisel Prantsusmaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles