Tormituul tõstab homme Pärnus veetaseme üle 160 cm

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tugev edelatuul tõstab Pärnus merevee taset.
Tugev edelatuul tõstab Pärnus merevee taset. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi andmeil toob järjekordne väga äge tsüklon homseks sadu ja paisutab tuule tormiks, mis tõstab õhtuks Pärnus veetaseme tõenäoliselt üle 160 sentimeetri.

Tuul on tugevnemas ja Läänemerel tõusevad puhangud juba täna hilisõhtul 25 m/s, Lääne-Eesti saartel tugevneb öösel lõuna- ja kagutuul 18, puhanguti 23, sisemaal hommikuks puhanguti 15 m/s. Paksud sajupilved jõuavad keskööks Saaremaale ja Hiiumaale ning toovad lund ja lörtsi. Hommikuks muutub sadu intensiivseks ja laieneb üle Eesti, teeb tuisku.

Liiklusolud võivad tiheda saju ja tugeva tuule tõttu halvad olla.

Homme ennelõunal on sadu veel intensiivne, keskpäeva paiku saab tugevam sadu läbi ja läheb üle lörtsiks või vihmaks. Jäiteoht on suur. Lõuna- ja edelatuul tugevnevad, sisemaal tõusevad puhangud 20, rannikul 25-28, saartel kuni 30 m/s. Kiire õhurõhu languse ja tugeva edelatuule tõttu tõuseb merevee tase rannikul kiiresti ja homme õhtul ulatub Pärnus üle 160 sentimeetri.

Homme hilisõhtul hakkab tsüklon nõrgenema, tuul vaibub ja veetase alaneb tasapisi.

Neljapäeval sajab lörtsi ja vihma ning tugeva edelatuule puhangud ulatuvad kuni 22 m/s. Lisandub lörtsi, rannikul vihma. Edelatuul pisut nõrgeneb ja pöördub pärastlõunal lõunasse. Õhutemperatuur on ööpäev läbi kuni +4 °C.

Reedest pühapäevani sajab vahelduvalt lund ja lörtsi.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles