Tahku tares otsib rahvas külavanemat

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Arutelu üks ärgitajaid Reet Sai nentis, et külakogukonna ja külavanema statuudi teema on olnud nagu kuum kartul, mida alla neelata ei taheta.
Arutelu üks ärgitajaid Reet Sai nentis, et külakogukonna ja külavanema statuudi teema on olnud nagu kuum kartul, mida alla neelata ei taheta. Foto: Ants Liigus

Millist mõju on avaldanud haldusreform küladele ja kuhu on jäänud külavanema statuut? Seda küsitakse ülehomme Tahku tares rahvakoosolekul “Haldusreform ja külad”.

Sel teemal jagavad kogemusi Pärnumaa Kodukandi juhatuse liige Tiina Heidemann, Põlva valla külavanemate seltsi liige ja Taevas­koja külavanem Ahti Bleive ning eelmine maaeluminister Mart Järvik.

Arutelu üks ärgitajaid, MTÜ Külaselts Pulverki juhatuse liige Reet Sai möönis, et üle kahe aasta tagasi valimistel lubasid kõik kandideerivad liidud ja erakonnad ühinenud Häädemeeste vallas hoogustada kogukondlikku tegevust, toetada küla- ja spordiseltse, kohelda omavalitsuse piirkondi, külasid ja kodanikeühendusi võrdväärselt, võtta vastu külavanema statuudi ja rakendada tööle külavanemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles