"Eesti Laul 2020". Rasmus Rändvee: Liigne agarus on ogarus

Laura Vadam
, kultuuriajakirjanik
Copy
Pärnakas Rasmus Rändvee osaleb Eesti Laulu konkursil kolmandat korda. Tänavu kõlab tema esituses ligemale viis aastat sahtlis seisnud pala “Young”, mis räägib noore inimese naasmisest juurte juurde.
Pärnakas Rasmus Rändvee osaleb Eesti Laulu konkursil kolmandat korda. Tänavu kõlab tema esituses ligemale viis aastat sahtlis seisnud pala “Young”, mis räägib noore inimese naasmisest juurte juurde. Foto: Sander Ilvest

Rasmus Rändvee on sündinud Pärnus novembriõhtul aastal 1995. Ämmaemand öelnud ­kohe, et sellest poisist kasvab muusik: ta hääl olnud nii tugev. “Kui nutsin mina, nutsid kõik teisedki. Meid kirjutati haiglast kiiresti välja, et minust, kisakõrist, lahti saada,” jutustab Rändvee vanemate mälestuste järgi.

Sünnitusmajas lendu läinud sõnad said tõeks: poisist sirgus laulja. Tema muusikaline teekond algas beebikoolis Rütmirüblikud, kus trianglite ja plokkflöötidega helisid tekitati. “Olin viiene, kui andsin vanematele oma esimese kontserdi. Nad naersid nii, et pisarad voolasid,” on Rändveel meeles. Nii jäi plokkflööt riiulile.

Aktiivsem muusikaelu algas kooris, kust poiss jõudis solistiõppesse. Järgnes bänditegemine.

Praegu on 24aastane Rändvee ­televisioonis ja suurtel lavadel särav solist, kelle kogemuste pagas aina täieneb. Muusika loomise kõrvalt jõuab ta käia ülikooliski.

Täna on Rändveel au avada Eesti Laulu konkursi esimene poolfinaal. Pärnaka esituses kõlab ligemale viis aastat sahtlis seisnud pala “Young”, mis räägib noore inimese naasmisest juurte juurde.

Noppisite üsna noorelt aastal 2012 saate “Eesti otsib superstaari“ võidu, siis kogusite tuntust bändiga Facelift Deer. Mida suurenenud tähelepanu endaga kaasa tõi?

Ma hindasin seda sõitu. Palju asju käib kuulsuse kasvuga kaasas. Mis ­tegi kohati haiget: kui kommentaariumis liikles inimene, kes rääkis ­minu hinnetest. Ta tegi seda aastaid ja teeb siiani. On asju, mida teavad vaid mu ema ja isa. Mu tunnistuse koopia istub kodus pappkastis. See kommenteerija peab olema lähedane inimene. Ma ei osanud seda oodata. Mu nahk on paks küll, aga mõni väike asi närib. Sinnani piirdus selline kogemus narrimisega klassis. Olles teles, jõudis see uuele tasemele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles