Sibyl Vane‘i uus singel juhatab sisse kolmanda plaadi

Pärnu Postimees
Copy
Rokitriol Sibyl Vane valmis kolmas kauamängiv. 
Rokitriol Sibyl Vane valmis kolmas kauamängiv. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu punt Sibyl Vane teatab, et valminud on nende kolmas album. Täispikk plaat “Duchess” jõuab publikuni aprilli alguses. Selle kõlast annab aimu täna avaldatud singel “Go Baby Go”, mis sündis Kilingi-Nõmme vanas talumajas. Loo muusika on ühislooming, sõnade autor bändi kitarrist-laulja Helena Randlaht.

Pala räägib täiskasvanuks saamisest ja sellest, kuidas inimsuhted omandavad aja möödudes uue tähenduse. “Albumi kõikide lugude juured ulatuvad minu lapsepõlve: ellu Sindi paneelmaja viienda korruse korteris,” tutvustab Randlaht. Tema sõnutsi oli loomeprotsess teraapiline endasse vaatav teekond, mis on õpetanud elu keerdkäikudes head nägema, pannes seeläbi ellu positiivsemalt suhtuma.

Bassist Heiko Leesmendi hinnangul on “Duchess” bändi kõige mitmekesisema kõlapildiga album. Selle loomist iseloomustab tasakaalukas ja harmooniline ühine kulgemine.

“Mullu salvestasime Siim Mäesaluga (helirežissöör, L. V.) kümme lugu, millest enamiku olime aasta varem tavatul moel kirjutanud pelgalt akustilistel instrumentidel,” avaldab Leesment. Koostööst sündisid palad, mis sobituvad bändile iseloomuliku stiiliga.

Albumi salvestusele aitasid kaasa teisedki muusikud. Vastse singli ja mitme teise loo elektrooniliste ja klahvpillipartiide autor on Tarvi Kull.

Leesmendi jutu järgi on see esimene kord, kui bänd kaasab loomeprotsessi teisi muusikuid. “See oli meile väga rikastav kogemus. Meil on hea meel, et nii Siim kui Tarvi hoidsid seda, mis Sibyl Vane on, ja täiendasid seda väga targal moel,” on Leesment tänulik. 

Indie-roki punt Sibyl Vane alustas Pärnus tegevust 2010. aastal. Tuntust kogus kollektiiv juba aasta hiljem, võites Noortebändi konkursi. 2012. aastal sõlmis bänd lepingu Läti plaadifirmaga I Love You Records. Seejärel tuuritati Euroopas. Koostööst lätlastega ilmus debüütalbum “Love, Holy Water & TV” ja omanimeline teine kauamängiv. 

2018. aastal veetis trio rohkem aega Eestis, andes kontserte kodupublikule. Looga “Thousand Words” saavutati Eesti Laulul neljas koht. Suvel anti välja singel “I Don’t Drive”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles