Tanel Kangert alustab hooaega plaanitust varem

Copy
Tanel Kangert.
Tanel Kangert. Foto: Chris Wallis/GodingImages/PA Images

EF Education Firsti tiimi kuuluv profijalgrattur Tanel Kangert alustab võistlushooaega poolteist nädalat varem kui planeeritud.

Baltic Chain Cycling vahendas, et Kangerti esimeseks võistluseks pidi kujunema järgmise nädala lõpul toimuv Prantsusmaa mitmepäevasõit Tour du Haut Var, ent ootamatult vajas meeskond eestlast juba varem.

Vändrast pärit mägedemees Kangert on joonel täna algaval Tour de la Provence’i velotuuril, kus teevad kaasa Rein Taaramäe (Total Direct Energie) ja Norman Vahtra (Israel Start-Up Nation).

Puudub ametlik info, kelle asemel Kangert meeskonda pääses. Võib spekuleerida, et tal tuli asendada Sebastian Langeveldi, kes Étoile de Bessèges’i mitmepäevasõidu kolmandal etapil kukkus ning murdis rangluu. Nädalavahetusel käis hollandlane operatsioonilaual.

Kangertile plaanimuutus üldjoontes sobis. Jaanuaris Baltic Chain Cyclingu portaalile antud videointervjuus mainis ta, et soovib hooaega alustada varem, kui kava ette näeb. Nüüd see võimalus tekkis.

Tour de la Provence’i mitmepäevasõit on esindusliku koosseisuga. Esimene päev peaks kujunema sprinterite pärusmaaks, ülejäänud kolm etappi on mägise reljeefiga. Velotuur lõpeb pühapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles