Eritellimused toovad mööblimeistritele leiva lauale

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Tori vallas Niidu külas aru­tavad OÜ ­Ri­gori juhataja Peeter ­Õunap (vasakul) ja tislerid, kuidas paigutada mahlakapi riiulid.
Tori vallas Niidu külas aru­tavad OÜ ­Ri­gori juhataja Peeter ­Õunap (vasakul) ja tislerid, kuidas paigutada mahlakapi riiulid. Foto: Urmas Luik

Mööbliettevõtteid on riigis 600 ringis, enim Harju- ja Tartumaal, kuid ega kodumaakondki katmata ole: siin on nii allhankena puidust mööblidetailide tootjaid kui tellimusmööbli valmis­tajaid, kelle kohta info levib tellijate suu läbi.

Paraku ei jõua statistika isegi e-riigis ajale järele ja seepärast, tuginedes 2017. aasta andmetele, oli mööblitööstuses hõivatuid riigis 10 100. Paar aastat varasemate andmete järgi tegutses Pärnumaal 129 puiduettevõtet, millest veerandi moodustasid mööblitootjad. Suurte, tuntud ja enamasti masstootjate kõrval on Pärnus jalad alla saanud sellised mikrofirmad nagu puidust pesukuivatusreste valmistav OÜ Pesuliisu ja lastetoamööblit meisterdav OÜ DesignTree (My Little Avenue), mis mõlemad on naiste asutatud, ja põnevaid sisustusesemeid loov pereettevõte UÜ Pehmö.

“Alguses tegime puitjalgadel pinke ja tumbasid. Idee on edasi läinud: valmistame metallraamil esikupinke, aga ka nagisid ja öökappe,” rääkis Mairi Laidre, kes kaks ja pool aastat tagasi asutas kaasaga koos usaldusühingu ­Pehmö.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles