Jörgen-Matthias Talviku pälvis kõrgetasemelisel motokrossil seitsmenda koha

Märt Pilme
, reporter
Copy
Jörgen-Matthias Talviku (vasakul).
Jörgen-Matthias Talviku (vasakul). Foto: mxmania.eu

Nädalavahetusel toimus Prantsusmaal Lacapelle Marivali krossirajal kõrgetasemeline rahvusvaheline motokross. Eestlaste parimana saavutas pärnakas Jörgen-Matthias Talviku MX2-klassis seitsmenda koha.

Avasõidu lõpetas Talviku viiendana ja oli teises sõidus üheksas. See andis päeva kokkuvõttes seitsmenda koha. Mõlemad sõidud võitis prantslane Tom Vialle austraallase Jed Beatoni ja austerlase Rene Hoferi ees.

MX1-klassis oli eestlaste parim Pärnu motoklubi äss Harri Kullas. Ta lõpetas sõidud 15nda ja 14ndana, pälvides kokkuvõttes 14. koha. Esikoha teenis hollandlane Jeffrey Herlings, teine oli šveitslane Jeremy Seewer ja kolmas prantslane Romain Febvre.

Mõlemad Pärnu motoklubi sõitjad pääsesid superfinaali, kus Kullas lõpetas sõidu 15. ja Talviku 22. kohaga. Võitis taas Herlings, teine oli Febvre ja kolmas Gautier Paulin.

“Kokkuvõttes sujus kõik väga hästi ja on hea meel, et olen teinud kaks korralikku rahvusvahelist võidusõitu, kus konkurents on väga tihe. Siit lähen Belgia liivaradadele trenni, et valmis olla Euroopa meistrivõistluste esimeseks etapiks Hollandis Valkenswaardis,” kirjutas Talviku oma fännilehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles