Ilmataat kiusab Rootsis noori jääpurjetajaid

Joel Kukk
Copy
Furudali järve katab peegelsile jää, paraku ei julgenud MMi korraldajad tugeva tuule tõttu noortele starti anda.
Furudali järve katab peegelsile jää, paraku ei julgenud MMi korraldajad tugeva tuule tõttu noortele starti anda. Foto: Elise Umb

Täna Rootsis avatud noorte Ice Optimisti ja juunioride DN-klassi jääpurjetamise maailmameistrivõistlustel jäid sõidud tugeva tuule tõttu ära.

“Esialgsete plaanide kohaselt pidime võistlema Orsasjöni järvel, kus lõppes täiskasvanute MM, kuid sealne jää ei olnud enam küllalt ohutu ja meil tuli kolida oma kelkudega poolsada kilomeetrit ida poole Furudali järvele,” rääkis tiitlivõistlustel meie sportlasi juhendav Elise Umb. “Jää on siin hea ja rada kiire, paraku leidsid regati korraldajad, et tuult on liiga palju, ja lükkasid esimesed sõidud homsele.”

Kahes klassis kokku jahib Rootsi regatil MMi medaleid 49 sportlast Eestist, Rootsist, Venemaalt, Poolast, Leedust ja Lätist. Ice Optimisti klassis kuuluvad Eesti koondisse pärnakad Lisbeth Taggu, Andrias Sepp, Angeliina Maria Isabel Ōunap, Emma Mia Kaar ja Laura Marii Taggu ning saarlased Georg Paomees, Artur Ader, Henri Lember ja Sten Erik Mägi.

DN-klassis purjetavad Eesti lipu all Rasmus Maalinn, Pert Salundi ja Karel Ratnik Pärnu jahtklubist, Daniel Rüütel ja Karl Ader Saaremaa merispordiseltsist, Jorgen Kuivonen Hiiumaalt Dagö klubist ja Melvin Aasav Tallinna jahtklubist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles