Pärnu noored purjetavad Rootsis medalikursil

Joel Kukk
Copy
DN-klassi juunioride maailmameistrivõistlustel seilab Rootsis 29 sportlast.
DN-klassi juunioride maailmameistrivõistlustel seilab Rootsis 29 sportlast. Foto: Eesti Jahtklubide Liit

Noorte ja juunioride jääpurjetamise maailmameistrivõistlustel Rootsis Furudali järvel on esimese päeva järel DN-klassi liider Rasmus Maalinn ja Ice Optimistide konkurentsis hoiab Andrias Sepp teist kohta.

DN-klassis suutis tiitlikaitsja Maalinn saada viiest sõidust kolm esimest, ühe teise ja kolmanda koha. Pärnaka lähim konkurent poolakas Gustaw Micinski tuiskas neljal korral teisena ja korra esimesena finišisse. Kolmandal kohal asuva Wojciech Klimaszewski kontol on esimene, kaks kolmandat, neljas ja kaheksas koht.

Esikuuikusse mahuvad veel pealinna noormees Melvin Aasav, venelane Mark Lisovitcki ja rootslane Oskar Svensson. Teistest eestlastest on Daniel Rüütel on 11., Jorgen Kuivonen 12., Karl Ader 19., Pert Salundi 24. ja Karel Ratnik 25.

Kuni 16aastaste Ice Optimisti klassis juhib regatti üheksa kohapunktiga Anielka Graczyk Poolast, liidrile hingavad kuklasse võrdselt tosina punktiga mullune meister Sepp ja poolakas Mateusz Gigielewicz. Esikümnesse mahuvad Eesti sportlastest saarlane Georg Paomees viiendana ja Pärnu piiga Lisbeth Taggu seitsmendana. Angeliina Maria Isabel Õunap on 13., Artur Ader 14., Henri Lember 15., Laura Marii Taggu 18., Sten Erik Mägi 19. ja Emma Mia Kaar 20.

"Siin on üsna keerulised olud, kuna järv on pisike ja tuul keerutab pidevalt," rääkis neljakordne omaealiste maailmameister Maalinn. "Teises ja viiendas sõidus kaotasin juba stardist minnes palju, kuna sellel järvepoolel oli ebasoodsam tuul. Tuli päris kõvasti vaeva näha, et teise ringi lõpuks esimeste hulka jõuda. Hea on, et saame sõita puhtal jääl."

Pärnu noori purjetajaid juhendav Elise Umb rääkis, et puhangutega üle kümne meetri sekundis puhuv tuul pani sõitjad proovile. "Oli kokkupõrkeid ja materiaalosa lagunemist, kuid õnneks jäid kõik lapsed terveks," märkis treener. "Väikesed viperused tabasid meie esinumbreid Andreast ja Lisbethi, kuid sellest me ei lase end heidutada. Võitleme MMi lõpuni ja edasi vaatame, mida suudame EMil korda saata."

Homme on maailmameistrivõistlustel kavas kaks sõitu ja seejärel hakkavad noored jääpurjetajad jahtima Euroopa meistrivõistluste medaleid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles