Audru õpilased käisid Lätis ettevõtlikkust arendamas  

Copy

Läinud nädalal väisasid Audru kooli õpilased Nordplus Juniori projekti “Let’s do and grow for ourselves” raames Carnikava kooli Lätis. Projekti eesmärk on suurendada õpilaste teadlikkust ettevõtlusest, avardada silmaringi ja arendada inglise keele oskust. 

Peale Carnikava ja Audru kooli 20-liikmelise esinduse osaleb projektis Silute Vainutase gümnaasium Leedust.

Esmaspäeval tutvusid õpilased kohaliku kooli, linna ja selle ajalooga. Koduses ülesandes oli neil tulnud analüüsida oma tulevikueesmärke, sõnastada, mida soovitakse saavutada, ja määrata, mida selleks tegema peab. Ülesanne oli seotud sellega, et lapsed saaksid läbida DISC-eneseanalüüsi, millest igaüks sai teada oma tugevad küljed ja selle, milline töövaldkond või ametikoht võiks talle sobida lähtuvalt huvidest ja võimetest.

Teisipäeval käisid õpilased Carnikava muuseumis, mis andis hea ülevaate kohalikust silmupüügi traditsioonist. Koolis õppisid lapsed seepi valmistama. Seejärel sõideti Riiga, kus tutvuti nii vanalinna kui Mustpeade majaga. Selle päeva põnevaim ettevõtmine oli hokimängu vaatamine Arena Rigal, kus vastamisi olid Riia Dinamo ja Minski Dinamo meeskond. Põneva matši käigus õpiti selgeks lätikeelsed ergutushüüded nagu “Tikaij, Riga, tikaij, Dinamo!“ ja “Saraui!”.

Kolmapäeval tutvustas kohalik ettevõtja oma käsitööjäätiseid Mū ja NeMū, millest esimene on koore- ja teine veganijäätis. Tootevalikust said õpilased maitsta šokolaadi- ja maasikajäätist. Järgmisena sai natuke liikuda: staadionile moodustati erisuguseid kujundeid ja sündmuse jäädvustas droon. Viimasena külastasid õpilased sel päeval Adaži krõpsuvabrikut.

Neljapäeval kohtuti kohaliku kott-toolivalmistaja PupuMaiss esindajaga, kes rääkis sellest, kuidas võib ootamatult tekkida idee, millele saab rajada oma äri. Peab vaid avasilmi ringi käima. Firma esindaja kinkis igale koolile värvilise kott-tooli. Järgmisena tutvustati videomonteerimisäppi Magisto ja õpilaste ülesandeks jäi eelmise päeva droonivideotest monteerida filmiklipp. Päevale pani punkti meeleolukas sõbrapäevadisko.

Reedel jagas kogemusi õpilasfirma Rocetgrip, mis toodab hokikeppide käepidemeteipe. Samuti tehti kokkuvõte nädalast, esitati kuluarvutused, suveniiri prototüübid, vaadati tehtud videoid.

Kogu tegevus toimus inglise keeles. Rõõm oli tõdeda, et Audru kooli õpilaste keeleoskus on väga hea. 

See oli projekti teine koostöönädal. Esimene toimus oktoobris Eestis, kolmas saab teoks mais Leedus. Projektis osalevad Audru kooli õpilased, kelle peredel oli võimalus majutada oktoobris oma kodus partnerkooli last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles