"Aktuaalne Pärnumaal" ⟩ Veel paari nädala eest kinnitasid linnajuhid, et kõik on hästi (2)

Kadrin Karner
Copy
Selle nädala alguseni valitses Pärnu linna Isamaa, Keskerakonna ja valimisliidu Pärnu Ühendab võimuliit. Pilt oktoobrist 2017, mil koalitsioon ja Romek Kosenkraniuse meeriks saamine kokku lepiti. 
Selle nädala alguseni valitses Pärnu linna Isamaa, Keskerakonna ja valimisliidu Pärnu Ühendab võimuliit. Pilt oktoobrist 2017, mil koalitsioon ja Romek Kosenkraniuse meeriks saamine kokku lepiti. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu Postimehe ja Tre Raadio ühises saates “Aktuaalne Pärnumaal” arutlesid ajakirjanikud Regina Jaakson, Kadrin Karner ja Raido Keskküla selle nädala alguses avalikuks tulnud Pärnu koalitsiooni lagunemise ja nüüdseks uue võimuliidu moodustamiseks alanud kõneluste üle. 

Kuigi poliitilised teemad pole saatejuht Regina Jaaksoni esimene eelistus, vastas Raido Keskküla talle: “Poliitikast peab aeg-ajalt rääkima, sest poliitika kujundab meie elu, meie ühiskonnakorda ja seda, kuidas me käitume või kuidas meie elu toimib”.

Keskküla tunnistas, et talle tuli võimutüli suhteliselt ootamatult. “Aga võib öelda, et paar nädalat enne selle avalikuks tulemist olid märgid juba õhus ja ma uurisin seda, aga siis kinnitasid poliitikud, et kõik on kõige paremas korras.”

Veel sai kõneldud sellest, kuhu viib 5. märtsi volikogu istungile kavandatud linnapea umbusaldamine. “Valimisliidu, Keskerakonna ja EKRE omad vihjavad, nagu neil oleks mingi trump taskus,” arutles Keskküla. Mille täpselt vihjatakse, ei ole teada, kuid tõenäoliselt võib keegi umbusalduse toetajatest teisele poole üle minna.  

Jaaksoni küsimusele, kas lõhki läinud koalitsioon võiks siiski mingi ime läbi jätkata, vastas Kadrin Karner, et eks teoreetiliselt ole seegi variant usutav, kuigi on keeruline ette kujutada, et pärast lahkuminekut taas kokku tulla suudetakse.  

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles