Saada vihje

Tammetõruküpsised, kilu ja leib: Pärnumaa maitsed jõuavad laadale

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Laadal tutvustavad pea 20 väikeettevõtjat eri joogi- ja söögimeeneid.
Laadal tutvustavad pea 20 väikeettevõtjat eri joogi- ja söögimeeneid. Foto: Lilli Tölp

Eesti Vabariigi aastapäeva eel saab sahvrisse varuda kohalikku märjukest, maiust ja muud head-paremat, sest taas toimub Pärnumaa maitsete laat “Valmistume pidupäevaks!”. Pärnu Kaubamajakas näeb täna ja homme pea 20 ettevõtjat, kes tutvustavad käsitööveini ja -siidrit, mahlu ja siirupeid, pirukaid ja leiba, kala ja eri lihavorste, hoidiseid ja meesaadusi.

Päeva üks toetajaid, Leader-tegevusgrupi MTÜ Rohelise Jõemaa Koostöökogu juhatuse liige Aino Viinapuu tõdes, et meie kandi väikeettevõtjad pakuvad kvaliteetseid ja häid kohalikust toorainest valmistatud tooteid. “Püüame tõsta inimeste teadlikkust ja näidata, et just kohalik kaup on parem­, maitsvam ja tervislikum,” sõnas Viinapuu. “Tahame jõuda sinnani, et meie lasteaedades, koolides ja ametiasutustes pakutav ei oleks hulgiladude importkaup, vaid oma tublide tootjate kasvatatud ja valmistatud.”

Tagasi üles