Aadi Saar – suure südamega metsatark

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
“Loodusfotosid vaatame järgmises ringitunnis,” näitas Tori sotsiaalmaja vabatahtlik loodusringi juhendaja Aadi Saar oma Jõesuu kodus pildivalikut.
“Loodusfotosid vaatame järgmises ringitunnis,” näitas Tori sotsiaalmaja vabatahtlik loodusringi juhendaja Aadi Saar oma Jõesuu kodus pildivalikut. Foto: Urmas Luik

Jõesuu kodus sätib Aadi Saar töölauale värvikaid pilte, sest Tori sotsiaalmaja loodusringi järgmise tunni teema on loodusfotod, mille kõrvale vabatahtlik metsatark kõneleb värvikaid lugusid. Ta hoiab metsa minnes kaamera käepärast, aga valikusse mahub samuti tuttavate, jahikaaslaste ja kohalike jäädvustusi jahimeeste seltsi loodusfotovõistluselt “Vereta jaht”.

“Siin pildil on emakaru kolme pojaga – needsamad, kes meil mänguhoos põllul heinapallide ümbert kile katki küünistasid,” seletab toaperemees ja ulatab lähemale päntajalgade pere portree. “Aga see siin on ajalooline pilt: Soomaa rahvuspargis põdra päästmine laukast. Mitmekesi tõmbasime ta välja,” näitab Aadi järgmist võtet, kus ta ise ja mitu meest sikutavad metsade uhkust nagu köieveovõistkond rabas kõvemale pinnale.

Loodusega sina peal olija pajatab teisegi põdrapäästmise loo mõne aasta tagusest vana-aastaõhtust, kui kohalikud leidsid Navesti jõest läbi jää vajunud sarvedeta noore põdra ja alustasid abiaktsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles