Pärnakas pakub presidendi vastuvõtul eriti eestilikke suupisteid

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Restorani Noot kokk Piret Pusse oma tiimiga valmistab ­presidendi vastuvõtuks 1200 suupistet.
Restorani Noot kokk Piret Pusse oma tiimiga valmistab ­presidendi vastuvõtuks 1200 suupistet. Foto: Mailiis Ollino

Esmaspäeva õhtul Viljandisse president Kersti Kaljulaidi Eesti Vabariigi aastapäeva vastuvõtule suupisteid valmistama kutsutud Pärnu restorani Noot koka Piret Pusse sõnutsi seisab temal ja 11 kolleegil ees põnev ülesanne: sel aastal pakutavad ampsud peavad olema mais Tallinnas toimuva Euroopa toidukultuuri tippsündmuse Bocuse d’Or Europe auks rahvuslikus võtmes ja iseäranis maitsepuhtad.

“Sel aastal pakutavaid suupisteid peaks iseloomustama märksõna “eriti Eesti”,” selgitas Pusse, kes on kutsutud presidendi vastuvõtule oma kokakunsti näitama teist korda. Samas ametis oli ta tunamullugi, eelmisel aastal käis abiks samuti Noodi koka Roland Visnapuu tiimil.

Pusse pidupäevamenüüst leiab tänavu kolm suupistet, mille peategelasteks silm, part ja peet. Ampsu täpset koostist kokad enne vastuvõttu ei reeda.

“Nii palju julgen lubada, et minu suupistetes kohtab midagi ootamatut, neis on krõmpsu ja tekstuuri, aga ka puhta maitse peale on mõeldud,” avaldas ­Pusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles