Pärnu kunstiklubi avab ülevaatenäituse

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna õhtul avatakse Pärnu raekojas Pärnu kunstiklubi liikmete loomingu ülevaatenäitus, lõppenud aastal sai kunstiklubi 35aastaseks.

Tööd on tehnikalt ja temaatikalt erinevad nagu klubilised ise: ühed leiavad naudingu looduse, loomade ja lillede kujutamisest, teised kalduvad abstraktsionismi, teatas Pärnu kunstiklubi liige Marju Lorentson.

Igal inimesel on oma tee, kuidas ta kunstini on jõudnud: osa klubilasi on kunstiharidusega, osa on end täiendanud kursustel. Igaüks astub oma rada ja enamik kunstnikke maalimisega leiba ei teeni, aega kunstile näpistatakse põhitöö kõrvalt.

Näitusi tehakse kaks korda aastas ja aktiivselt osaletakse Pärnu kunsti ülevaatenäitustel.

Pärnu kunstiklubi näitus Pärnu raekojas toimub esimest korda.

Kuigi põhiliselt tegutsevad kunstnikud eraldi, maalitakse koos suvelaagris ja käiakse kunstnike majas ühiselt joonistamas. Mitu kunstnikku on leidnud austajaid nii kodu- kui välismaiste huviliste seas.

35 aasta jooksul on arendatud koostöösuhteid eri riikide kunstiklubide ja kunstnikega.

Pärnu kunstiklubisse kuuluvad Johanna Grauverk, Selma Juurikas, Lea Kuusk, Tiiu Kägo, Svetlana Markina, Aili Mets, Tiina Niin, Enri Pahapill, Ervin Raud, Margus Rikk, Ly Saat, Ella Zhuliene, Malle Heinonen, Marju Lorentson, Laine Rooväli jt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles