Veiko Kommusaar: Vägivald ei puuduta ainult ohvrit, vaid ka teda ümbritsevaid

Veiko Kommusaar
, siseministeeriumi sisejulgeoleku-, korrakaitse- ja migratsioonipoliitika asekantsler
Copy
Siseministeeriumi sisejulgeoleku-, korrakaitse- ja migratsioonipoliitika asekantsler Veiko Kommusaar kirjutab, et perearstid puutuvad iga päev kokku suure hulga inimestega ja kindlasti tuleb ette olukordi, kus keegi neist on langenud perevägivalla ohvriks.
Siseministeeriumi sisejulgeoleku-, korrakaitse- ja migratsioonipoliitika asekantsler Veiko Kommusaar kirjutab, et perearstid puutuvad iga päev kokku suure hulga inimestega ja kindlasti tuleb ette olukordi, kus keegi neist on langenud perevägivalla ohvriks. Foto: Arno Mikkor

Nõustun möödunud nädalal Eesti perearstide seltsi juhatuse liikme Karmen Jolleri tehtud tähelepanekutega, et peretohtrite ja kõigi perevägivallaennetusega seotud osaliste vahel peaks koostöö olema senisest parem.

Vägivallaennetus on nii ­politsei, prokuratuuri, tugikeskuste, sotsiaaltöötajate, ohvriabi kui paljude teiste prioriteet. Soovime, et kõik perearstid kuuluksid koostööpartnerite ­nimekirja, sest enamjaolt pöördutakse perevägivallast tingi-tud murega esmalt just tohtri poole.

Perearstid puutuvad iga päev kokku suure hulga inimestega ja kindlasti tuleb ette olukordi, kus keegi neist on langenud perevägivalla ohvriks. On oluline märgata neid tundemärke, enne kui on liiga hilja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles