Margo Orupõld: Vägivaldses suhtes naine ootab abi naabrilt, sõbralt ja arstilt (1)

Margo Orupõld
Copy
Pärnu naiste tugikeskuse juht Margo Orupõld küsib: kui perearst teab lähisuhtevägivallast ja sellest, et peres kasvavad lapsed, kellele aga füüsiliselt viga ei tehtud, ei pea ka politseid teavitama?
Pärnu naiste tugikeskuse juht Margo Orupõld küsib: kui perearst teab lähisuhtevägivallast ja sellest, et peres kasvavad lapsed, kellele aga füüsiliselt viga ei tehtud, ei pea ka politseid teavitama? Foto: Madis Veltman

Lähisuhtevägivald on eriline vägivalla liik, mis ei paista välja, kuid on meie ümber olemas ja kahjuks paljudele väga lähedal: iga teine vägivallakuri­tegu Eestis on perevägivallakuri­tegu.

Politsei on juba aastaid pidanud prioriteediks pöörata tähelepanu just lähisuhtevägivalla kuritegudele. Pärnu politseinike tegevus on siin kindlasti eeskujuks paljudele teistele piirkondadele.

Neljapäevases Pärnu Postimehes ilmunud intervjuus ütles Pärnu politseijaoskonna juht Üllar Kütt, et kui vägivallakuritegude arv on väikeses languses, siis lähisuhtevägivalla kuritegude hulk on aastate jooksul püsinud muutumatu. 2019. aastal registreeriti Eestis 4119 perevägivallakuritegu, mida võrreldes 2018. aastaga on 14 protsenti enam. Perevägivalla tõttu hukkus 2019. aastal Eestis viis inimest, nähtub justiitsministeeriumi kogutud kriminaalstatistikast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles