Koroonaviiruse kahtlus ei leidnud kinnitust (8)

Meelis Kalme
Copy
Koroonaviiruse kahtlusega patsient viibib Pärnu haigla nakkushaiguste osakonnas.
Koroonaviiruse kahtlusega patsient viibib Pärnu haigla nakkushaiguste osakonnas. Foto: Mailiis Ollino

Põhja-Itaalias on SARS-CoV-2 koroonaviirusest põhjustatud Covid-19 haigusesse nakatunud lühikese aja jooksul sadu inimesi. Üks sellest piirkonnast naasnud ja reisil haigestunud isik viibis ka vabatahtlikult karantiinis Pärnu haiglas. Testitulemused andsid täna õhtul siiski kinnituse, et patsient ei olnud viirusesse nakatunud.

“Pärnu haiglas on üks inimene, kes tuli Itaalia kriisipiirkonnast ja haigestus reisi jooksul,” rääkis Pärnu haigla kõneisik Kätlin Muru täna pärastlõunal. Patsient oli tulemuste teada saamiseni paigutatud isolaatorpalatisse. Õhtuks selgus, et tulemused olid siiski negatiivsed ning inimene võis haiglast lahkuda, teatas terviseameti kommunikatsioonijuht Simmo Saar. Ta lisas, et teste on hiljuti tehtud rohkemgi. Üle Eesti tehtud viiest testist on saabunud neli tulemust, mis on kõik andnud negatiivse tulemuse ehk viirust ei tuvastatud. Ühe testi tulemus on veel teadmata.

Terviseamet soovitabki kõikidel haiguse leviku riskipiirkondadest ehk Hiinast ja Põhja-Itaaliast (eelkõige Lombardia, Veneto, Emilia-Romagna ja Piedmonte regioonist) naasnud inimestel võimaluse korral kaks nädalat kodus töötada ja haiguse peiteaja möödumiseni rahvarohkeid üritusi vältida. Juhul, kui töö iseloom ei võimalda koju jääda, tuleks oma tervist väga tähelepanelikult jälgida ning haigussümptomite ehk köha, palaviku ja hingamisraskuste tekkimisel kohe koju jääda ja perearstile helistada.

Võimaluse korral jätke laps koolist või lasteaiast koju, kindlasti peaks seda tegema haigussümptomite ilmnedes.

Koroonaviirust kahtlustav inimene ei tohiks minna abi otsima mõne haigla erakorralise meditsiini osakonda ehk EMOsse. “Erakorralise meditsiini osakonda pöördumine võib viirust teistele ruumis viibivatele inimestele levitada. Seega tuleks nõu pidada kas oma perearsti, helistada perearsti nõuandetelefonil 1220 või hädaabinumbril 112,” ütles terviseameti nakkushaiguste seire ja epideemiatõrje osakonna juhataja Mari-Anne Härma, kutsudes inimesi koroonaviiruse kartuse puhul üles tervele mõistusele.

“Koroonaviirust tasub kahtlustada siiski siis, kui olete äsja reisinud haiguse levikupiirkonda ja avaldunud on haigusele iseloomulikud sümptomid. Muul juhul on tegemist siiski meil laialdaselt leviva gripi või gripilaadse viirusega,” märkis Härma.

Kommentaarid (8)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles