Kuldne Karikas üllatab sadakonna tantsuga

Laura Vadam
, kultuuriajakirjanik
Copy
Tantsufestivali Kuldne Karikas järgmise kümnendi eesmärk on anda väljund rohkematele koolidele ja stuudiotele.
Tantsufestivali Kuldne Karikas järgmise kümnendi eesmärk on anda väljund rohkematele koolidele ja stuudiotele. Foto: Lilli Tölp

Eesti üks suuremaid tantsufestivale Kuldne Karikas alustab tänavuse konkursi eelvoorudega Pärnus. Kolmel etendusel meie kontserdimajas astub täna võistlustulle ligemale 100 rühma. Mõõtu võetakse üheksas kategoorias: show-, karakter-, tänava-, nüüdis- ja loovtantsus, neoklassikalises balletis, lüürilises tantsus, tänavatantsu lavastuses ja tantsulises võimlemises.

Osalejaid on mudilastest täis­kasvanuteni. Nagu mullugi üllatab konkurss “Igavesti noored” osaga, mida korraldaja Sander Lebrecht on tabavalt kutsunud ürituse pärliks. Nimelt on see eriline kategooria, mida mujalt sedalaadi võistlustelt ei leia. Proovile saavad end panna töökollektiivid, õpetajad ja vanavanemad. Kui on vaid tahtmist.

Mullu tähistas konkurss kümne aasta juubelit. Tänavu algab uus kümnend, mille jooksul soovivad eestvedajad anda väljundi üha rohkematele stuudiotele ja koolidele. Lebrechti sõnutsi on viimaste aastatega toimunud tantsumaastikul areng, kuid pikk maa on veel minna. Eelkõige kompositsiooni ja liikumistehnika vallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles