![Hiina suursaadiku abikaasa Sun Peng jälgib, kuidas läbipaistvas kruusis võtab tee sinna pandud lehtede värvi.](http://f11.pmo.ee/BxjJLcbyXaMzaTgpdCzEYo9EvZ8=/1442x0/filters:focal(1056x371:1071x386):format(webp)/nginx/o/2020/02/28/12977519t1h1f8f.jpg)
Tee kui turgutava joogi valmistamine on Hiinas rituaal, tunde vältav kombetalitus, milles väljendub iidne tava vanasõnaga, et esimene tass teed on maitseks, teine naudinguks, kolmas rõõmuks ja neljas lõõgastuseks.
Tee kui turgutava joogi valmistamine on Hiinas rituaal, tunde vältav kombetalitus, milles väljendub iidne tava vanasõnaga, et esimene tass teed on maitseks, teine naudinguks, kolmas rõõmuks ja neljas lõõgastuseks.
Kuidas ja millest jooki valmistada, selgitas Pärnu südalinnas Café Grandis teetseremoonial Hiina suursaadiku abikaasa, tee-ekspert, Pekingis ajakirjanikuna töötanud Sun Peng. Fotod ja seletused lisas reisiajakirjanik Thea Karin ja värvikad maalid pani välja kunstnik Tiina Ojaste, kellele loometööks andis inspiratsiooni suursaatkonna kutsel tehtud reis Hiina vähem väisatud paikadesse ja teeistanduste ja -muuseumide külastamine.