Amet unustas Kihnu kui merelise saarvalla eripära

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Kihnu volikogu esimehe Paal Põlluste allkirjaga pöördumises märgitakse, et riigile peaks jääma kohustus hooldada lennujaama ja sadamat ühendavaid kõrvalmaanteid.
Kihnu volikogu esimehe Paal Põlluste allkirjaga pöördumises märgitakse, et riigile peaks jääma kohustus hooldada lennujaama ja sadamat ühendavaid kõrvalmaanteid. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Päevakajalise plaani kohta anda riigi kõrvalmaanteed üle omavalitsustele saatis Kihnu vallavolikogu majandusministeeriumi arvamuse järeldusega, et maanteeamet unustas merelise saarvalla omapära. Tõdedes, et riigiteena ei ole paslik käsitleda 700 meetri pikkust Liiva–Jääteed, mis on männimetsas enamasti kasutuseta pinnastee.

Kihnu volikogu esimehe Paal Põlluste allkirjaga pöördumises märgitakse, et riigile peaks jääma kohustus hooldada lennujaama ja sadamat ühendavaid kõrvalmaanteid, sest eriolukorras on nii Lemsi–Sääre kui Sääre–Lennujaama tee riigikaitses olulised.

Kihnlased muigavad maanteeameti tüüpvastuste üle, mis väljenduvad projekteerimistingimuste ja ehituslubade andmise tingimustes ega arvesta väikesaarel kujunenud asustusmustrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles