Andres Metsoja: Kaks Kesklinna silda ja üks linnapea korraga! (4)

Andres Metsoja
, Pärnu linnavolikogu esimees (Isamaa)
Copy
Pärnu vajab kolme korralikku silda ja võimalikult kiiresti.
Pärnu vajab kolme korralikku silda ja võimalikult kiiresti. Foto: Madis Sinivee

Maailm öeldakse olevat üha eba­kindlam ja ettearvamatum. On aeg, kui inimesed hindavad ja otsivad kõige enam kindlustunnet. Seetõttu on kahju, kui see kaob või ­tuleb üha sagedamini küsida: “Mis toimub?”. Seda on minultki hiljuti korduvalt uuritud. Arvan, et paslik on suu puhtaks rääkida, miks oleme jõudnud seisu, kus Pärnu võimuliit on lagunenud ja ees ootab umbusaldusavaldus linnapeale.

Isamaa senised partnerid on levitanud väidet, nagu oleks koalitsiooni lagunemine seotud kolmanda silla ehitusega, mis on meid kuidagi ehmatanud. Linnavolikogu esimehena kinnitan, et ükski Pärnu poliitiline jõud ei ole kolmanda silla ehitamise vastu.

Mulle tundub, et üks põhjustest, miks kolmandat silda tänini pole, on kohalike poliitikute üle aegade kestnud kisklemine selle üle, kellele peaks kuuluma uue silla ehitaja au ja loorberid, kui sild ükskord valmis saab.

Kurb on vaadata, kuidas praeguse linnapea seltskond nimetab end sillakoalitsiooniks, püüdes jätta linnarahvale muljet, et just neile tuleks juba ­ette kaela riputada Suure Sillaehitaja tänumedal, kõik ülejäänud aga kuulutada sillavastasteks.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles