Koondise peatreener, kes nopib õpilaste eest kulda

Märt Pilme
, reporter
Copy
Vallot Vainula kinnitas, et kui tervis korras, jätkab ta Eesti meistrivõistlustel konkurentsi pakkumist.
Vallot Vainula kinnitas, et kui tervis korras, jätkab ta Eesti meistrivõistlustel konkurentsi pakkumist. Foto: Laura Raun

Ei leidu just palju sportlasi, kes Eesti meistrivõistlustelt võitnud 63 medalit. Just nii palju on neid saada õnnestunud Pärnust pärit lauatenniseässal Vallot Vainulal, kes 41aastasena tuli äsja kaheksandat korda riigi individuaalmeistriks.

Kuna lauatennises selgitatakse parimaid ka mees- ja segapaarismängus, tulebki Vainulal kobe saak kokku. Nädalavahetuse kodusel tšempionaadil Tallinnas pingutas ta peale individuaalmatšide paarismängudeski. Ajakava osutus kahe päeva jooksul nii tihedaks – kokku 13 matši –, et Eesti läbi aegade ühel edukamatest lauatennisistidest oli selg peaaegu kogu aeg märg.

Mitmel rindel madistamine tõi seekord auhinnakappi kulla nii üksik- kui segapaarismängus (koos Airi Avamerega), meespaarismängus (ühes Aleksandr Smirnoviga) aga hõbeda.

Pärnu Vint-90 klubi kasvandik krooniti esimest korda Eesti meistriks 2001. aastal. “Mina ja finaalivastane Smirnov oleme laias laastus need viimase 20 aasta tiitlid kahe peale ära jaganud,” kinnitas viimasel kahel aastal triumfeerinu, kes võistlustulle läheb alati võidumõtetega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles