Intervjuu: Mitu last läks Virtsus sel aastal esimesse klassi?

Kadrin Karner
Copy
Uuringufirma Cumulus Consulting OÜ konsultant Mihkel Laan rõhutab, et nende analüüs ei ütle, mis on ­õige, mis vale, vaid toob välja haridus­võrgu ­plussid ja miinused.
Uuringufirma Cumulus Consulting OÜ konsultant Mihkel Laan rõhutab, et nende analüüs ei ütle, mis on ­õige, mis vale, vaid toob välja haridus­võrgu ­plussid ja miinused. Foto: Mihkel Maripuu

Kolmes Pärnumaa omavalitsuses rahvastikku, finantsseisu ja haridusvõrku analüüsinud 13aastase kogemusega uuringu- ja konsultatsioonifirma Cumulus Consulting juhatuse liige ja konsultant Mihkel Laan nimetab haridust omavalitsuste võtmeteemaks kahel põhjusel: sinna kulub palju raha, teisalt on haridus meie tulevik, mida tuleb kujundada mõtestatult.

Kas teile ei tundu maapiirkondade olukord nagu kahe teraga mõõk: kooli kadudes ei kipu inimesed, eriti lastega pered maale kolima?

Mingil kujul võib see oluline valikukriteerium olla küll. Reaalsus on aga see, et enamik Eesti maapiirkondi, needki, kus koolid ja lasteaiad olemas on, kaotab inimesi. Kas suudetakse pakkuda head haridust, kui asutusi on palju, lapsi vähe, peale selle kasin finantsvõimekus? Lääneranna valla tulevik võiks olla paar väga head haridusasutust, kus on nüüdisaegne ja atraktiivne keskkond, tugispetsialistid ja konkurentsivõimelise palgaga motiveeritud õpetajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles