Tänavanoorsootöötajate siht pole punte laiali lüüa

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Pärnu noorte vabaajakeskuse noorsootöötaja Triin Mäger, Audru noorsootöötaja Margit Vellend ja Pärnu noorte vabaajakeskuse juhataja Annely Reile leidsid, et noortega tänaval suhtlemisse on vaja panustada, kuid muutust ei maksa oodata päevapealt.
Pärnu noorte vabaajakeskuse noorsootöötaja Triin Mäger, Audru noorsootöötaja Margit Vellend ja Pärnu noorte vabaajakeskuse juhataja Annely Reile leidsid, et noortega tänaval suhtlemisse on vaja panustada, kuid muutust ei maksa oodata päevapealt. Foto: Urmas Luik

Seni on tänaval tegutsevad noorsootöötajad noortele Pärnus lähenenud kaubanduskeskustes, bussijaamas ja Jaansoni raja ääres. Ilmade soojenedes kavatsevad nad väljas enamgi käia, sest nooredki liiguvad õues. Kindlasti soovivad nad minna Paikusele, Raekülla, Audrusse, et saada ülevaade nendestki piirkondadest.

Pärnu noorsootöötajad teevad mobiilset noorsootööd (MoNo) kahel korral nädalas, enamasti teisipäeviti ja reedeti. Peale selle on Pärnus noorte vabaajakeskus avatud tänavu aasta algusest seitsmel päeval nädalas.

Pärnus on mobiilset noorsootööd rakendatud mullusest. Kui kevadel käidi pigem olukorda välja selgitamas, on sügisest alates noortega suheldud. Kogemusi jagasid pärnakatele Tallinna ja Tartu noorsootöötajad, kellel MoNo praktikat juba aastaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles