Sihtasutus Pärnu Muuseum otsib juhatuse liiget

Meelis Kalme
Copy
SA Pärnu Muuseum loodi 2015. aastal.
SA Pärnu Muuseum loodi 2015. aastal. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu muuseumi ja Lydia Koidula memoriaalmuuseumi haldav sihtasutus Pärnu Muuseum kuulutas sel nädalal välja avaliku konkursi, täitmaks juhatuse liikme koht.

SA Pärnu Muuseumi nõukogu esimees ütles, et konkurss on välja kuulutatud seoses praeguse juhatuse liikme Aldur Vungi lepingu tähtaja lõppemisega.

Juhatuse liige vastutab sihtasutuse igapäevase töö ja strateegilise juhtimise eest. Tema ülesanded tulenevad asutuse põhikirjast ja selle nõukogu otsustest ja õigusaktidest. Planeerida ja ellu viia tuleb muuseumi sisulist ja majandustegevust.

Kandidaatidelt oodatakse vähemalt magistrikraadiga võrdsustatud haridustaset, rahvusvahelise koostöö kogemust, muuseumi- ja kultuuripärandi tundmist ning inimeste ja protsesside juhtimise kogemust. Avalduste esitamise tähtaeg on 13. aprill. Tööleasumise aeg on septembri alguses ja juhatuse liikme volitused kestavad viis aastat.

Pärnu muuseumile pani aluse 1896. aastal asutatud baltisakslastest ajaloohuviliste linnakodanike ühendus Pärnu muinasuurimise selts.

Aastatel 1939–1940 selts likvideeriti ja muuseumi vara võttis üle selleks loodud sihtasutus. 1940. aastal muuseum riigistati.

Aastaid asus püsiekspositsioon Aia 4, mis ei olnud selleks otstarbeks ehitatud. 2012. aasta mais avati muuseumi uus hoone Aida tänaval 19. sajandist pärinevas viljaaidas Pärnu jõe ääres. SA Pärnu Muuseum loodi 2015. aastal. Sihtasutuse eesmärk on koguda, säilitada ja vahendada Pärnumaa kultuuripärandit ja tugevdada maakonna kultuuri, hariduse ja turismi konkurentsivõimet. 

Pärnu muuseumi filiaal on Lydia Koidula memoriaalmuuseum, mis asub 19. sajandi keskel ehitatud koolimajas Ülejõe linnaosas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles