Endlast leitakse oodatult üks laip

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Kui paha aimamata teisele närvidele käia, võivad tagajärjed olla ettearvamatud. Pildil Indrek Taalmaa, Priit Loog ja Fatme Helge Leevald.
Kui paha aimamata teisele närvidele käia, võivad tagajärjed olla ettearvamatud. Pildil Indrek Taalmaa, Priit Loog ja Fatme Helge Leevald. Foto: Mats Õun

Homme Pärnu Endla teatris esietenduva “Hotell lai­baga” autorid on kaheksa Saksa krimikirjanikku, kes selle mõrvakomöödia tunamullu nädalapikkuses suvises loomelaagris välja mõtlesid ja üheskoos kirja panid. Nagu autoreid on näitemängus kaheksa tegelastki.

Endla mitme varasemagi komöödia nagu “Testosteroon”, “Linda tahab lahutada” ja “Topelt­elu” lavastanud Enn Keerdi sõnutsi naeravad näitlejad oma naeru tavaliselt esimestes lugemisproovides ära, pärast enam suurt naermist pole. Siis on peenhäälestus, sest komöödia armastab kohutavalt täpsust.

Kõige keerulisem ongi see, kui loogikat ei ole, aga endale peab mingi loogika välja mõtlema, et õigel ajal õigesse kohta jõuda ja sündmused haakuksid omavahel filigraanselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles