Vaprus alustas hooaega kaardisaju ja viimasel hetkel võidetud punktiga

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Ronaldo Tiismaa päästis penaltipunktilt oma meeskonnale viigipunkti.
Ronaldo Tiismaa päästis penaltipunktilt oma meeskonnale viigipunkti. Foto: Jana Pipar

Eesti jalgpalli meistrivõistluste esiliiga hooaeg algas Pärnu Vaprusele raskelt kätte võidetud punktiga Elvas, kus kohaliku vutiklubiga väga närviliseks kujunenud mängus võideldi välja viigipunkt.

Elva meeskond läks matši juhtima 16. minutil, kui suvepealinlaste väravavõrku sahistas Jürgen Kuresoo.

Pärnakatel õnnestus viik jalule seade teise poolaja aluses Kristen Saartsi läbimurde järel. Paraku kukkus ta väravalöögi järel nii õnnetult, et pidi platsilt kõrvale astuma.

Elva meeskonnal õnnestus teist kordagi ohjad enda kätte haarata, kui pall põrkas pärnakate karistusalas Devid Lehtri jalale, kes tseremoonitsemata saatis selle väravasse.

Lehtrist võinuks saada oma meeskonna patuoinas, kui ta viis minutit pärast juhtväravat keskväljal Reno Margile, tald ees, otsa astus. Läheduses seisnud kohtunik Siim Rinken ei kahelnud hetkekski, kui punase kaardi taskust välja koukis ja elvaka mängust eemaldas.

Kaotusseisu jäänud Vaprus üritas männilinna vutimehi kõva surve alla panna, noolides viigiväravat, ent midagi väga ohtlikku ei suutnud pärnakad korda saata ja kuus minutit hiljem mängijate arv platsil võrdsustus. Vapruse tiimist teenis teise kollase kaardi Mark, kes vastaste trahvikastis vastasele otsa jooksis ja kunstmurule langes. Ehkki pärnakas ei apelleerinud veale, arvas kohtunik seekord, et Mark üritas kukkumisega penaltit välja petta ja nii pidi temagi varem duši alla kõndima.

Pärnakate järgmised rünnakuüritused ei kujutanud vastaste värava all erilist ohtu, kuid lõpuvile eel vastaste trahvikasti läkitatud tsenderduse järel kõlas taas kohtuniku vile ja Rinken osutas penaltipunktile. Vile põhjustas Ats Joandi, kes atakeeris palli rünnanud Pärnu tiimi keskkaitsjat Magnus Villotat kohtuniku vaatevinklist liialt kätega.

11 meetri punktile palli sättinud Ronaldo Tiismaa ei väristanud jalga ja saatis palli külma rahuga väravavahist teises suunas võrku.

Närviliseks kiskunud vutihooaja avalahingus, kus kohtunik jagas mängijatele kaks punast ja 11 kollast kaarti, ei löödud rohkem väravaid ja nii teenisid mõlemad tiimid 2:2 eest tabelisse punkti.

Pärnu Vapruse peatreener Taavi Midenbritt tõdes matši järel antud kommentaaris, et platsil toimunu kiskus närviliseks, kohtunik lasi mängu käest.

Viigipunktiga jäi Midenbritt rahule. „Peab rahul olema, kui tuled kaks korda kaotusseisust välja,” arvas ta.

Vapruse järgmine mäng on järgmisel laupäeval, kui võõrustatakse Tartu Tammeka U21 tiimi.

Sel nädalavahetusel jooksevad esiliigas Pärnumaa tiimidest väljakule Pärnu jalgpalliklubi meeskond, kes laupäeval koduväljakul kohtub FC Flora U21 satsiga, ja Vändra Vaprus, kellele pühapäeval tuleb külla Kohtla-Järve Järve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles