Lilleturgu hoiab elus müüjate pühendumus

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Teenistus lillekioskis on selline, mis vaevu hinge sees hoiab. Kuid pensionile toob lisa. Nii käib Ly-gi aeg-ajalt müüjaasendajaks.
Teenistus lillekioskis on selline, mis vaevu hinge sees hoiab. Kuid pensionile toob lisa. Nii käib Ly-gi aeg-ajalt müüjaasendajaks. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu lilleturult on rahvas lilli kingiks ostnud aastakümneid. Selle ajaga on linnapilt tohutult muutunud. Kaheksa plekk-kioskit vana muuseumi kõrval seisavad aga muutumatult. Neist kuues on letid veel tulvil õiteilu.

Kahes boksis müüv 45aastane Triinu Sipp võttis lilleäri üle vanaemalt, kelle staaž ulatub kümnetesse aastatesse. “Vanaema ostis Pärnusse maja, mille juurde kuulus suur kasvuhoone. Selle eelmine omanik kasvatas lilli ja käis neid lilleturul müümas,” rääkis Sipp. “Sellest sai vanaema äri, siis hakkasin mina tal abis käima ja sujuvalt on see üle tulnud.”

Sipp ei pelga tunnistada, et Rüütli tänava äärne lilleturg püsib vaevu hinges. “See on rohkem pensioniealiste prouade hobi,” tõdes ta. Päevi ja öid, mil kassasse krossigi ei potsata, on küll ja veel. Ajad, mil tulid hommikul lilli täis käruga platsi ja õhtul tühja koju kärutasid, on ammu möödanik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles