Arenduskeskuse juht Erik Reinhold: Pärnust saab enamat kui vaid suurlinnade magamistuba

Meelis Kalme
Copy
Aasta alguses valisid Pärnu Postimehe lugejad Erik Reinholdi maakonnas mõjukuselt 16. inimeseks. Reinhold ise ei pea niisugusest valimisest suurt midagi. “Küllap see kellelegi meelelahutust pakub,” arvas ta ­nimekirja kohta.
Aasta alguses valisid Pärnu Postimehe lugejad Erik Reinholdi maakonnas mõjukuselt 16. inimeseks. Reinhold ise ei pea niisugusest valimisest suurt midagi. “Küllap see kellelegi meelelahutust pakub,” arvas ta ­nimekirja kohta. Foto: Urmas Luik

Möödunud aasta keskpaigas elas SA Pärnumaa Arenduskeskus (SAPA) üle juhivahetuse, kui pukki astus sõjaväelise taustaga Erik Reinhold. Uuele positsioonile asudes kulus palju aega õppimisele, kuid sisseelamiseks siiski ei saanud liialt mahti.

Reinhold usub, et Pärnust võib saada Riia ja Tallinna eeslinn. “Kui tulevad kiired ühendused, on Pärnu elukeskkonnana kindlasti üliatraktiivne,” märkis ta.

Ametikohal tehtust rääkimise asemel olevat Reinholdi sõnutsi lihtsam loetleda seda, millega ta pole tegelnud. Küll räägib arenduskeskuse juht usutluses muu hulgas Hiina investeeringutest, loomade varjupaigast ning keskuse ja Pärnu kolledži ühisprojektist “KOBAR”, aga ka Balti kiirraudteest, suvepealinna lennujaamast ja maakonna arengust laiemalt.

Peale selle saab vastuse küsimus, kas maakonnasuurune omavalitsus on hea või halb idee. ­Mida ütleks Reinhold, kui tema juurde tuleksid tuumajaama arendajad? Kas Eesti heaoluühiskonnas on üldse võimalik tõeliselt suuri projekte ellu viia?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles