Mark Soosaar: Kolm küsimust Meelis Kukele (1)

Mark Soosaar
Copy
Mark Soosaar muretseb Pärnu raekoja tuleviku pärast.
Mark Soosaar muretseb Pärnu raekoja tuleviku pärast. Foto: Ants Liigus

Oled teatavasti suur kunstisõber. Tõid Pärnusse tagasi Elmar ­Kitse maali, mille Pärnu linn oli 1957. aastal tellinud kunstnikult 2000 vana rubla eest (200 uut rubla), makstes selle eest nüüd hangeldajate oksjonil 47 000 ­eurot. Tubli tegu, ent miks ei ­viinud Sa hiigelmaali tagasi raekotta, kus see rippus aastatel 1957–1970, vaid paigutasid linnavalitsuse kolmanda korruse ametiruumi, kus registreeritakse ilmalikke abielusid ja kus tumehallides toonides kurb maastik õnnistamise asemel hoopis pahandab noorpaare?

Miks Sa pole seisnud selle eest, et abielude registreerimine toimuks meil nagu kõikjal Lääne-Euroopas linna raekojas? Sinu erakond on ju seisnud harmoonilise eesti perekonna säilimise eest, kuidas siis nüüd sedasi?

Väidad, et järgid Isamaa väärtusi. Kuidas aga seletada ­seda olukorras, kus Sa oma kehaga tormad kaitsma linnapead, kes on eesmärgiks seadnud Pärnu linna muinsuskaitseala suurejoonelise tagasitõmbamise nõukogudeaegsetesse piiridesse? Kas Isamaa üks suuri väärtusi polegi enam eesti keele ja kultuuri hoidmine läbi aegade?

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles