Lihula kohvikutepäeval näeb Inglise kuningannat

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
Lihula kohvikutepäeval avab sel suvel uksed 18 teemakohvikut.
Lihula kohvikutepäeval avab sel suvel uksed 18 teemakohvikut. Foto: Kristina Kukk

Eeloleval suvel 25. juulil Lääneranna valla keskuses toimuvale viiendale Lihula kohvikutepäevale on end kirja pannud 18 kohvikupidajat ja kuuldavasti kohtuvad külastajad koguni Tema Kõrgeaususe kuninganna Elizabeth IIga.

Väikest juubelit tähistaval kohvikutepäeval soovis osaleda nii palju huvilisi, et kohad said täis enne registreerimise lukkulöömist. Kohvikute arvu piiratakse korraldajate jutu järgi põhjusega, et kohvitajad on varem märku andnud soovist väisata kõiki punkte, ent ei jõua neid läbi käia.

Osalejaid on tänavu nii linnast kui maalt, oma kohvila on lubanud avada suvitajadki. Lihula linnas teeb uksed lahti seitse kohvikut, kuid külalisi ootatakse nii Tuudil, Kloostril, Karusel, Keemus, Matsalus kui Oidremal, Kirblas, Valustel ja Alakülas.

Mittetulundusühingu Tuhisev Tuhvel korraldatava ettevõtmise märksõna on tänavu “teemakohvikud”.

Peale seitsme kohviku vallakeskuses avatakse ühepäevakohvikud Lääneranna valla üheksas külas.
Peale seitsme kohviku vallakeskuses avatakse ühepäevakohvikud Lääneranna valla üheksas külas. Foto: Kristina Kukk

“Oi-oi kui ägedaid ideid kohvikupidajad tänavu välja on käinud: külla on oodata Inglise kuningannat, Tuudil toimetavad Metsiku Lääne tegelased, nautida saab raudteeromantikat, kantrikultuuri, samuti saab end proovile panna rodeol, Keemu külas avatakse  lastekohvik,” rõõmustas korraldusmeeskonna liige Mari-Epp Tirkkonen.

Tänavune kohvikutepäev on viies ja kannab seepärast alapealkirja “Juubel igas kohvikus”: kohvikupidajad saavad loovusel lennata lasta, kuidas juubeliaastat tähistada. See võib olla kontsert, näitus, töötuba, üllatuskülaline. Maitsvatest toitudest-jookidest rääkimata.

Korraldusmeeskonna liikme ja Tuhiseva Tuhvli asutaja Kristina Kuke jutu järgi on uuendusena plaanis valmistada kohvikutesse suunavad stiilsed viidad, et kohvilad lihtsalt leitavad oleksid, aga üllatusi on plaanis veel. “Tasub meie uudistel silm peal hoida,” jättis Kukk osa kaarte avamata.

Keemu külas avatakse üheks päevaks lastekohvik.
Keemu külas avatakse üheks päevaks lastekohvik. Foto: Kristina Kukk
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles