Galerii ⟩ Seljametsa rahvamaja keeras naiste auks ajaratast

Laura Vadam
, kultuuriajakirjanik
Copy

Võtke ümbert kinni. Nii tugevasti, kui soovite. Ulatage roos või muu kaunis õis. Kutsuge tantsulegi. Kõik selleks, et õnnitleda kaaslast naistepäeva puhul. Selliseid ilusaid näpunäiteid jagas eile meie kandi muusik Ado Kirsi, kes isegi andis kõikidele Seljametsa rahvamajja kogunenud naistele, neidudele ja tüdrukutele roosa roosi. 

Vanas Pustuski meiereis ehk praeguses rahvamajas oli pidu. Nimelt 1920. aastate stiilis ball “Daamide õnn”, mis kutsus osalejaid üles otsima kapinurgast või rentima kostüümilaenutusest uhked rõivad. Päevakangelased ehtisid end pärlite ja kaunite soengutega. Märgata oli, et mehedki olid näinud vaeva. Toimusid kui filmivõtted: saal oli kaunistatud uhkete dekoratsioonidega, laual kihises vahuvein, pianiino kõla täitis ruumi ajastutruu muusikaga, seintel rippusid kohaliku kunstniku Tiina Ojaste lummavad maalid. Tegelased ehk pidulisedki võtsid oma rolli tõsiselt. Balliks õpiti selgeks tantsud: oskusi sai ette näidata Lavassaare Trio meeleoluka etteaste saatel. 

Üritus daamidele, nagu korraldajad märkisid, andis Paikuse, Seljametsa ja Sindi rahvale võimaluse astuda ajakapslisse. Taolisi stiilipidusid praegu ju tihti ei korraldata. Sestap on veel toredam end aeg-ajalt üles luua ja paar tundi justkui kellekski teiseks kehastuda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles