Sirje Tammiste: Ilmselt tuleb nüüd aeg, kui Pärnu linnapea peab õppima vabandust paluma (4)

Kadrin Karner
Copy
Pärnu linnapea Romek Kosenkranius kohtumas Pärnu tulevase abilinnapea Mart Järvikuga. 
Pärnu linnapea Romek Kosenkranius kohtumas Pärnu tulevase abilinnapea Mart Järvikuga. Foto: Mailiis Ollino

Esmaspäeval, 9. märtsil “Aktuaalse kaamera” (“AK”) uudistesaates esinenud tulevase Pärnu abilinnapea Mart Järviku väljaütlemise peale kirjutab Tammiste personalibüroo tegevjuht ja koolitaja Sirje Tammiste, et ta tunneb piinlikkust ja kurbust.

“Ma olen pärnakas. Hingelt. Ja minu linna tuleb juhtima abilinnapea Järvik, kes võrdles “AKs” antud intervjuus linnajuhtimist bussijuhtimisega, öeldes: “Üks ees juhib ja teised taga oksendavad.”

Ilmselt tuleb nüüd aeg, kui Pärnu linnapea peab õppima vabandust paluma. Ma olen kurb, mul on piinlik. See on lubamatu!

Kui mõtlen, kui suure hoolega ettevõtted endale töötajaid valivad, ei tohiks riigi- ja linnajuhtimiseks piisata erakonda kuulumisest. Tööintervjuul kirjutan ma vahel märkmetesse “Madal sotsiaalne lihv”. See on absoluutselt kindel “ei”,” kirjutab Sirje Tammiste.

Järvik kuulub Eesti Konservatiivsesse Rahvaerakonda. Ta on 17 aastat pidanud Järvakandi vallavanema ametit. Mullu lahkus ta pärast seitset kuud maaeluministri ametis töötamist skandaalide lahvatamise järel.

Aktuaalses kaameras” võrdles Järvik bussijuhtimist vallajuhtimisega. Pärnusse on hea tulla sellepärast, et töötasin vist 15. maist 1979 natuke üle kümne aasta bussipargis, meenutas Järvik.

Küsimusele, kas ta oli seal juhttöötaja, vastas Järvik: “Jah, roolis. Ja kui praegu siia tagasi tuled, on kõik kuidagi tuttav. Kui Raplamaal sai 2002. aastal omavalitsustööga alustatud, küsiti ka, mille poolest vallajuhtimine erineb bussijuhtimisest. Ma ütlesin, et seal ei olegi midagi erinevat, kõik on üsna sama: üks ees juhib ja teised taga oksendavad.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles