Pildid: mudilased lustisid spordihallis robotmesilastega

, Pärnu Tammsaare lasteaia-õpetaja
Copy

Pärnu linna lasteaednike ühenduse Haridustehnoloogia Lasteaias eestvõttel toimus kohalikus spordihallis lasteaialaste mängupäev “Eesti rahva muinasjutt koos Bee-Botiga”.

Teemapäeva eesmärk oli laste loovuse ja mängu arendamine, kasutades robootilisi vahendeid koos Eesti muinasjutuga “Loomade talvekorter”, kus tegelasteks härg, siga, kits, oinas, kukk, kana ja hunt. 

Linna lasteaedade 164 mudilast ja rõõmsad robotmesilased mängisid õpetajate ja laste ette valmistatud väljakutel. Võimlas tutvustati eri lähenemisviise Eesti muinasjuttudele ja jagati kogemusi, kuidas korraldada tegevust ühe jutu põhjal eri vormides. Mõnes punktis maskeeriti mängumesilased muinasjututegelasteks, teisal toimetasid neli mesimummu korraga, et jõuda härjani platsi keskel, möödudes takistustest.

Samuti kasutati Arvumaa metoodikast tuttavat arvumaja, kus laps pidi programmeerima mesilase teekonna enda juurest majani ja tiirutama ümber maja.

Mõnes mängus otsis lelu sõnu või luges koos lastega, loendas numbreid, leidis mänguväljakult loomade pildid. Robotid ei oska ise mõelda, neid juhib inimene – seekord olid robotmesilaste programmeerijad lapsed.

Pausidel võimles ja tantsis lastega mesilane Kaidi.

Mängupäeval osalenud sai mälestuseks Bee-Boti mesilasega külmikumagneti. Huvitav ja hariv robootika pani lapsed nii mõtlema, arutama, arvutama kui lugema ja järeldama. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles