Sisukord
Tarbija
Postimees
Postimees digipakett
Postimees digipaketiga saad piiramatu ligipääsu Postimehe ja maakonnalehtede tasulisele sisule nii veebis, mobiilis kui tahvlis.
Telli digipakett

Toiduteadlased pakuvad gurmaanidele ümarmudilat

3 min lugemist
Kui 2007. aastal püüti maaeluministeeriumi andmete põhjal Eestis 89 kilogrammi ümarmudilat, siis kümme aastat hiljem 139 tonni. FOTO: shutterstock.com

Vähem kui kolme aastakümne eest Läänemerre ilmunud ümarmudila kohanemisest Eesti vetes kõnelevad aina suurenevad saaginumbrid, kusjuures ümarmudil satub meie kalurite võrku peamiselt kaaspüügina.

Artikkel kuulatav
Postimees digipaketi tellijatele
Tellijale

Kui 2007. aastal püüti maaeluministeeriumi andmete põhjal Eestis 89 kilogrammi ümarmudilat, siis kümme aastat hiljem 139 tonni. Seega on viimane aeg ümarmudil eestlaste toidulauale tuua, seda enam, et kulinaarses mõttes on tegu nauditava kalaga.

Mullu valmis toidu- ja fermentatsioonitehnoloogia arenduskeskuses (TFTAK) uuring, mis käsitles võimalusi ümarmudilat toiduks valmistada, säilitada ja suures koguses töödelda. Uuringu autorid on toiduteadlased Rain Kuldjärv, Kärt Leppik ja Ene Viirand.

11.03.2020 13.03.2020
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
LOGI SISSE
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto