Volikogu valis eelmise maaeluministri Pärnu abilinnapeaks (11)

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu linnapea Romek Kosenkranius (vasakul) õnnitleb Mart Järvikut abilinnapeaks valimise puhul.
Pärnu linnapea Romek Kosenkranius (vasakul) õnnitleb Mart Järvikut abilinnapeaks valimise puhul. Foto: Eno-Gerrit Link

Pärnu linnavolikogu otsustas eile vabastada abilinnapea ametist isamaalase Siim Suursilla ja valis tema asemele Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) liikme Mart Järviku.

Suursilla vabastamist ja Järviku ametisse nimetamist toetas 20 linnavolinikku, vastu oli 17.

Ettepaneku ametist senine abimeer kohalt vabastada ja uus ametisse määrata tegi valimisliitu Pärnu Ühendab kuuluv Pärnu linnapea Romek Kosenkranius.

Kosenkranius tunnustas Suursilda senise hea koostöö eest ja nimetas tema panust linnavalitsuse töösse märkimisväärseks. Suursild peab lahkuma hüvitiseta, kuna teda ei umbusaldatud, vaid vabastati ametist. Isamaa tegi küll vastava ettepaneku, kuid nii Kosenkranius kui linnasekretär Tiina Roht kinnitasid, et see pole konkreetsel juhul võimalik.

Pärnus on praegu võimul valimisliidu Pärnu Ühendab, Keskerakonna ja EKRE koalitsioon, mis sündis pärast seda, kui Isamaa otsustas valimisliidu ja Keskerakonnaga moodustatud võimuliidust lahkuda. Opositsioonis on Isamaa ja Reformierakond koos ainsa sotsiaaldemokraadist linnavoliniku Kalev Kaljustega.

Järvik töötas aastatel 2002–2018 Järvakandi vallavanemana. 2015. aastal EKREga liitunud Järvik oli eelmisel aastal ligemale seitse kuud maaeluminister. Sellelt ametikohalt pidi ta lahkuma ministeeriumi haldusalas lahvatanud skandaalide tõttu.

Järvamaal Türil elav Järvik kuulub praegu maaelu edendamise sihtasutuse nõukokku ja kavatseb seal pärast abilinnapeaks saamist jätkata.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles