Anni akadeemiast

, haridus- ja teadusministeeriumi avalike suhete osakonna asejuhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu Postimehe artiklis (Vt Karin Klaus, “Anni akadeemia võttis aja maha”, PP 21. 12.2011) nimetatakse kutseõppe lipulaevaks Astangu kutserehabilitatsiooni keskust.

Nimetatud keskus on nende oma põhimääruse järgi sotsiaalministeeriumi hallatav riigiasutus ja kutseõppe andmiseks neil koolitusluba puudub. Ehk siis: Astangu ei ole kutseõppeasutus, vaid täiskasvanute koolitusasutus.

Koolitusloa väljastamisel ei analüüsita kooli vajadust, vaid koolitusluba väljastatakse koolipidaja taotluse alusel ja kooskõlas õigusaktidest tulenevate nõuete täitmisega. Ühtegi koolitusluba Anni akadeemiale väljastatud ei ole.

Õppeasutus esitas koolitusloa taotluse kutseõppe korraldamiseks möödunud aastal, kuid võttis taotluse tagasi, kuna neil puudus omakapital miljon krooni. See on aga koolitusloa väljastamise üks eeltingimusi. Samuti ei vastanud seadusest tulenevatele nõuetele pedagoogide kvalifikatsioon ja põhikiri ei olnud õigusaktidega kooskõlas.

Ka Anni kool võiks kaaluda täiskasvanute koolitusasutuse loomist ja mõelda koostöövõimaluste peale olemasolevate kutseõppeasutustega. Astangu keskus teeb koostööd Haapsalu kutseõppekeskusega, Maarja külas on Räpina aianduskooli koolituskoht, kus kutseõpet saavad Maarja külas elavad erivajadustega noored. Näiteks Pärnumaa kutsehariduskeskuseski õpivad teiste hulgas hariduslike erivajadustega õpilased.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles