Jääb ära! Loodusmaja õpetaja kutsub harivale retkele

Laura Vadam
, kultuuriajakirjanik
Copy
Kahetunnisel rännakul liigutakse mööda rannaniitu- ja parki ning mereäärt. Retk lõppeb 19. sajandil ehitatud muuli juures.
Kahetunnisel rännakul liigutakse mööda rannaniitu- ja parki ning mereäärt. Retk lõppeb 19. sajandil ehitatud muuli juures. Foto: Mailiis Ollino

Kultuuriministeerium ja valitsus soovitasid üleeile 100 ja enama inimesega üritused tühistada või edasi lükata. Sestap jääb ära nii mõnigi nädalavahetusel ja uuel nädalal toimuma pidanud rahvarohke sündmus.

Kui kontserdi- ja teatrisaalid suletakse, otsitakse alternatiivseid ajaveetmise võimalusi. Üks variant on minna õue. Pernova loodusmaja loodusainete õpetaja Mari Sisask kutsub huvilised pühapäeval kahetunnisele harivale jalutuskäigule, tutvumaks meie rannamaastike kujunemislooga ja mõistmaks nende tähtsust Eesti ja Euroopa loodusele.

Retke alustatakse rannaniidu vaatetornist. Sealt liigutakse Rannaparki ja piki mereäärt. Rännak lõppeb muuli juures. Ettevõtmise üks eesmärke on kohalikele tutvustada ranna ökosüsteeme. “Inimesed käivad seal kogu aeg jalutamas. Hea, kui teataks paiga loodusväärtusi. Samuti: miks on Rannapark, rannaniit ja liivaluited looduskaitse all,” rääkis Sisask.

“Võib-olla näeb matkal kedagi,” lisas Sisask. “Paljud linnud on juba kohal: näiteks luiged, partidest rääkimata.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles