Pühade müügihitid olid piim, viin ja klementiin

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Jõulude ja aastavahetuse müügitabeli esikolmikusse kuulusid piim, viin ja klementiin (mandariinisort). Seekord sõid inimesed pühade ajal varasematest aastatest rohkem kala ja linnuliha, seevastu seapraadi ja verivorste osteti pisut tagasihoidlikumalt kui mullu. Alkoholi osteti traditsiooniliselt palju, seekord joodi jõulukuul enim A.Le Coqi õlut, Laua viina ja Martini Astit, teavitas Selveri avalike suhete juht Annika Vilu.

Selverites müüdi jõulunädalal 42 tonni sealiha, 36 tonni linnuliha ja 14 tonni kala. Koguselt osteti kõige enam klementiine: jõulude ja aastavahetuse ajal kokku ligi 200 tonni. Aasta viimasel õhtul joodi enim Martini Astit, mis ühtlasi oli mullu enim müüdud vahuvein. Jõuluõlle tiitli pälvis A.Le Coq Premium. Populaarseimad viinad olid aasta lõpus Laua viin, Viru Valge ja Russki Standart.

“Iga-aastane statistika annab alust uskuda, et detsembris kasvatatakse kehakaalu, et seda siis jaanuaris langetama hakata,” iseloomustas eestimaalaste tavasid Selveri keti juht Andres Heinver. “Samal ajal tuleb tõdeda, et poes otsitakse soodushinnaga kampaaniatooteid.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles