Piret Uibu – massakas, kes rõõmuga kannab Kihnu körti

Copy

Kui Munalaiu sadamas puhus kõle tuul ja taevas oli tinahall, ei olnud lootustki päikest näha. Ometigi muutus kõik Uibu tallu jõudes, kui avatud köögiga elutuba täitis mamma äsja ahjust tulnud kohupiimakoogi lõhn. Teisiti ei kujutaks seda tibukollast maja ettegi.

Õuel sebis sinistes kiivrites meeskvartett pooleli ehitusel redelitel. Kihnus ei ehitata just kuigi sageli maju, liiatigi mõne kuuga.

Kaks eluetappi tihedalt seotud Liivi lahe väikesaare Kihnuga, oma ettevõte, lahke naeratus ja lõputu energia – selliselt sobib iseloomustada meie võõrustajat, veebruaris Eesti väike- ja keskmiste ettevõtjate (EVEA) auhinnagalal Eesti edukaks sooloettevõtjaks ja aasta parimaks iseendale tööandjaks pärjatud Uibu talu perenaise Piret Uibut, kes oma osaühinguga Kihnu Külalistemaja võitis tiitli.

Paikuse ja Kihnu kodu vahel pendeldava 53aastase naise elu on kirju kui Kihnu kördi kangas. Tutvusime Piretiga kaugel kooliajal, mil peale Kilingi-Nõmme keskkoolis hariduse omandamise liitis meid korvpall. Oleme spordilaagritest saadik sina peal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles