Ettevõtted suhtuvad eriolukorda rahulikult

Lauri Mutso
Copy
AQ Lasertool OÜ emafirma sulges Rootsis kahjumiga tegutsenud üksuse ning toob selle tootmise Eestisse.
AQ Lasertool OÜ emafirma sulges Rootsis kahjumiga tegutsenud üksuse ning toob selle tootmise Eestisse. Foto: Ants Liigus

Pärnumaa ettevõtted lähtuvad eriolukorras tegutsedes riigi ja terviseameti ettekirjutustest. Hügieenile pööratakse suuremat tähelepanu, töötajatele antakse juhiseid ja lubatakse jääda kodusele kaugtööle neil, kel võimalik. Samal ajal hõljub murepilv tarneahela kohal, kus oluliste tarnijate ära langedes võib ka ettevõte ise hätta jääda.

Metallitehas AQ Lasertool OÜ on oma ligikaudu 400 töötajaga üks Pärnumaa suuremaid tööandjaid. Ettevõtte tegevjuhi Rein Voldi sõnul on neil ette tulnud üksikuid juhtumeid, kus töötaja on tulnud välismaalt ning ettevõte on neile andnud juhised jääda kaheks nädalaks koju. “Kindlasti see eskaleerub kiiresti ja meil ei ole muud teha kui iga päev jälgida olukorra muutumist,” sõnas Volt.

Voldi ütlust mööda lähtub ettevõte riigi, terviseameti ja kohaliku omavalitsuse juhistest ja nad ei hakka midagi teistmoodi tegema. “Oleme taganud desinfitseerimisvahendite olemasolu ja pannud teadetetahvlitele sama info, mis meediast on nädalaid tulnud,” rääkis Volt. “Oleme pakkunud neile töötajatele, kellel võimalik, esmaspäevast jääda kodukontorisse.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles