Vihuri ringrajasõitjad tihendavad koostööd Ducatiga

Joel Kukk
Copy
Pärnu tehnikaspordiklubi Vihur Motosport esinumber Mihkel Osula kihutab teist hooaega Ducatiga.
 
Pärnu tehnikaspordiklubi Vihur Motosport esinumber Mihkel Osula kihutab teist hooaega Ducatiga.  Foto: Rauno Kais

Möödunud aastal alustas Pärnu tehnikaspordiklubi Vihur Motosport koostööd Ducati marki tsiklite maaletooja Bikepoint OÜga. Vihuri esinumber Mihkel Osula võitis mullu Ducatiga Superbike klassis Eesti meistrikulla, eeloleval hooajal hakkavad sama marki tsikliga pjedestaalikohti jahtima samuti Osula klubikaaslased Taavi Nahko ja Mario Ilus.

„Esimene hooaeg Superbike-klassis ja ühtlasi esimene aasta Ducatil kulus mul suuresti masinaga harjumisele, nüüd saan kindlasti rohkem rõhku panna mootorratta seadistamisele minu sõidustiilile vastavaks,” rääkis Osula. „Lühidalt öeldes on eesmärk seni kogutud teadmisi praktikas rakendada. Uue hooaja teeb eriti põnevaks see, et tänu Bikepointile on minu uus võistlusratas Ducati värskeim mudel Panigale V4.“

Eelmisel aastal BMW S1000 RR mootorrattaga B1200 klassis Eesti karikavõitjaks ja Balti sarjas teiseks tulnud Nahko märkis, et vahetas küll tsikli marki, kuid jäkab tänavu samas klassis.

„Paljud küsivad, miks ma ei liigu edasi järgmisesse klassi. Minu vastus on lihtne: iga asi omal ajal, kõigepealt on vaja kohaneda võimsa Ducatiga, et rünnata Balti tšempionitiitlit,“ selgitas Nahko.

Eelmisel hooajal Pärnus auto24ringil rängalt kukkunud Ilus rääkis, et 2020. aasta eesmärk on ratas terveks jätta ja kiiremaid ringiaegu näidata.

„Arvestades viimast treeninglaagrit Itaalias Misano ringrajal, kus hoolimata kukkumisel saadud jalavigastusest parandasin tunduvalt isiklikku rajarekordit, ei näe ma põhjust, miks eelseisev hooaeg ei peaks õnnestuma,“ märkis võidusõitja. „Poodiumikohast unistab igaüks, naljaga pooleks tunnistan, et tahaksin Nahkost ikka kiirem olla.“

Noorte Supersport 300 klassis valmistuvad Vihur Motospordi värvides rajale minema Selyn Kazakova, Randel Loorents, Silvester Sarapik, Hugo-Brent Freimann ja Andre Köster. Kõige väiksemate  motosportlaste Mini GP Honda 100 klassis jätkab klubi järelkasvu kasvatamist. Selles seltskonnas hakkavad pjedestaalikohti jahtima Karro-Robert Jäärats, Jaanus Lembitu Reima, Oskar Kärg, Aleksander Kärg ja Uku Kandelin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles